Premium Sailing Team

Soome IRC MV

Viimase postituse kuupäeva vaadates selgub mõningase üllatusena, et Premiumi blogis on pea kolm kuud eetrivaikus valitsenud. Mitte, et vahepeal midagi toimunud ei oleks aga pole nagu osanud või viitsinud või tahtnud ise oma saba kergitada. Aga kes see muu seda ikka tegema peaks kui koer ise.

Lõpetagem siis vaikus ühe vägevaima inspiratsiooni kõne algussõnadega: ” I don’t know what to say really…I made every wrong choice a middle age man can make…I pissed off all my money believe it or not…”

Ok. Nüüd aga asjast. Peale kevadise X41 Eesti Meistrivõistlusi järgnes rida tavalisi kohustuslikke võistlusi – E4, Suursaari ja Muhu Väin. Kõigist neist väike lühiülevaade antud sagedusel veel loodetavsti sel kuul:)

Muhu Väinas tiitlit kaitsta ei õnnestunud ja ausalt öelda ega me seda sinna väga tegeme ei läinudki. Vaadates eelmise aasta ja selle hooaja ettevalmistumise vahet siis peab teise kohaga igati rahul olema. Aga sellest siis juba lähemalt kui sinnani jõuame.

Nüüd Soome IRC Meistrivõistlustest. See on Premiumi hooaja põhivõistluse X 41 MM-i peaprooviks. Osavõtt on võrreldes eelmise aastaga väiksem aga Soome on tulnud veel üks X 41 – Normet kõva proffi meeskonnaga.

Neljapäeval 26 juulil laadisime pardale täisseti tutikaid krabisevaid purjeid ja asusime Soome poole teele.

Reede hommikul anti HSK-st pika avamere start. Tuult ca 1-1,5m/s. Valestart ja tagasi. Sellest hoolimata edenesime ülikerge õhuga enam vähem kuigi üllatas vana IMX 40 Magnum kellest kuidagi mööda saada ei õnnestunud . Normet juhtis fliiti aga mitu tüütult pikka ja aeglast tundi püsisi pakk üllatavalt võrdselt koos.

Kui päris bläga kätte jõudis ja kiirus alla sõlme vajus jõudsid kõigepelat Freedom ja siis Nicole järgi ja mööda. See oli meie roolimehele liig, mis liig ja viskasime meeleheitliku paudi paremal generaal kursist  eemale.

Üllatuslikult saime sealt õhku ning jõudsime Helsinki madala lähedal asuvasse Ulkomatala pöördemärki juba 4 ja poole minutilise eduga teiseks tõusnud Freedomi ees. Vaikselt oli Virve kohale jõudnud kuigi Lainet veel ei olnud:) ja sealt juba suht turvaline sõit edasi finišini.

Ümberarvestus andis võidu meist 28 minutit hiljem lõpetanud 36 jalasele Seaquestile, teisena meile 7 tunnises sõidus 18 minutit kaotanud IMX. Meie kolmandad ja teised X-d riburada pidi järel.

Kui kaldal soomlased Matit nupuka paudi eest õnnitlema tulid ja õlale patsutades küsisid, et kuidas ta oskas sinna minna siis nii Mati ütleski, et Nicole peale mängis raadio liiga kõvasti ja pidi seetõttu neist eemale hoidma:)

Laupäeval sõideti 3 lühirada. Teises sõidus hilinesime pisut starti ja seal läks susserdamiseks, tulemuseks 4. koht. Esimeses ja kolmanda sõidu head stardid tähendasid ka sõiduvite.

Peale teist päeva juhime Magnumi ja Normeti ees. Täna (pühapäev 29.07) kavas kuni 3 lühirada ja coastal.

Pöidlat pihku!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *