Premium Sailing Team

Spordipäev

orc em 3

Foto: KSSS.SE

ORC Euroopakate eelviimasel päeval seisis meil ees päris keeruline ülesanne – peakonkurent First 40 Teknova oli näidanud keskmiste ja tugevate tuultega head minekut. Avamere etapil rippus nagu takjas hõlmas ja üritas korduvalt ka füüsiliselt mööduda. Tugevama tuulega nende vastu palli vahe välja sõitmine ei õnnestundu kuidagi. Ja tugeva tuulega päev oli just tulemas.

Esimene start anti kl 11.00 ja tuult puhus ca 16 sõlme. Nendele tingimustele leidsime väga hea trimmi ja Premium lendas nagu lind näidates krüssus  numbreid mida varem sel hooajal pole õnnestunud saavutada.

Tegime hea stardi ja juhtisime võistlust stardist finišini suutes füüsiliselt ka XP 44 edestada. Siit esimene selle regati sõiduvõit. Teknova siiski tihedalt kannul. Lootust tuli kenasti juurde ja tundus, et nendega saab võistelda ka selle ilmaga. Koos lootusega tuli ka tuult.

Teises stardis puhus juba üle 10m/s. Taas hea start Teknova meist paadipikkus või paar allpool. Aga siis oli N nagu noaga lõigatud. Head käiku ja kõrgust kõvema tuulega enam ei olnud ja selle asemel, et neist üle sõita hakkasime hoopis peale vajuma.

Siit sai alguse edasine kannatuste rada. Peale viimast pauti ülemisse märki välja ei läinud, pea pool fliiti sõitis meist üle ja märgist tekitas Karukera nimeline First 40 meile augu ka veel poordi. See rapsimine ajas rütmi saasi ja allatuules viskasime hiinaka. Sel regatil on meil kasutada ainult üks spinn – light ja siis reacher. Light loomulikult nii kõvas tuules hiinakale vastu ei seisnud ja rebenes. Ülejäändu päeva tuhisesime allatuules reacheriga, mis kõva tuulega ei olnudki nii hirmus kui kartsime.

Tulemuseks siis 9 koht mis hiljem DSQ muutus. Teknova sõiduvõiduga hakkas kulla heitlus aga ühelpool olema.

Järgmiseks sõiduks tuul ei vaikinud kuigi ilmaennustuse järgi oleks nii võinud arvta. Vahetasime ette Code #3. Käiku tuli juurde kõrgust mitte. Laias laastus kordus sama tsenaarium, probleemid ülemise märgi leilainil ring ringi järel jne. Värvikamatest episoodidest veel paudi ajal vette kukkunud ja brasse pidi välja õngitsetud spinni poom jne.

Koht kuues ja kuld läinud. Üldkokkuvõttes langesime kolmandaks.

Päev ise aga oli tõsiselt sportlik. Start anti kl 11.00 ja kolmanda sõidu finišis kella vaadtes oli see neli. 5 tundi korraliku rapsimist. Pole paha. Esimesed kaks sõitu veel kolmeringised ka.

Varustuse kahjustamine kuulub iga spordi juurde aga kehvem lugu on, et vöörimehe ribi tegi krõpsu.

Nii, et katkised mehed, katkiste purjede ja laevaga. Läheb hästi ansamblisse!

Õhtul tegime Margoti sünnipäeva puhul klaasikese kihisevat – õnne talle veelkord ja keerasme põhku.

margot41

Viimasel päeval on kavas veel üks sõit. Lubab vaikset tuult, mis peaks meile sobima aga loodetavsti mitte nii vaikset, et sõit suisa ära jääb.

Elame näeme. Skippers meeting algab mõne minuti pärast.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *