Premium Sailing Team

ORC EM viimane võistluspäev

Ristleja jõudis pühapäeva õhtul peale 23 tunnist sõitu Piritale ja heasse Eesti levisse.

Siin siis väike ülevaade ORC EM viimasest võistluspäevast ja sõiudst, et regatile ka digitaalne joon allatõmmata.

ORC EM viimase võistluspäeva hommikuks või õigemini juba eelmiseks õhtuks olid pinged praktiliselt maas. Kaotasime küll protesti Karukerale – täpselt oma nime väärilisele rotsade botskile kuid see üldist olukorda oluliselt ei muutnud. Rootslaste Teknova oli ORC 2 klassi juba võitnud. Premium Sailingu eesmärk kolmandalt kohalt hõbedale seilata. Selleks pidi meie ja sakslaste Xp 44 Xenia vahel veel vähemalt üks jaht jääma.

Kerget õhku lubav ilmaprognoos sobis meile nagu rusikas silmaauku  ja ei andnud põhjust tagasihoidlikku tulemust oodata. Muretsema pani vaid asjaolu, et kas on veel mida Vanale  valada ja kas sõidu  piisvalt ruttu peetud saab, et härrasmeeskond Tallinna praamile jõuaks.

Vanaga sai jutti – Kariibi toodangu tuli küll Kreeka omaga asendada aga sealset päikest sisaldav lõuatäis tundus talle hästi sobivat.

orc-em-metaxa

Start anti peale tunnist edasilükkamist kl 12.00 ja see  õnnestus nagu enamikel kordadel kenasti hoolimata asjaolust, et Premiumi stardielektroonika ei kuulu just umodernsemate kilda. Esimest korda sai muedlit RSVK (roolis Sepp, vööris Kolk) kasutatud juba 209 aastal Kielis ent see töötab hästi ja erinevalt uuematest mudelitest pole  vaja stardiliini otstes käega vehkida (mõnikord me seda siiki teeme, et ka popid ja kaasaegsed välja näha:)

Viimane  võistlussõit kulges suuremate vahejuhtumiteta ning finišeerusime teisena mida ümebrarvestuse ei muutunud. Võitis Silva Hispaniola ja tõusis sellega kahjuks üldarvestuses Olympicu ette neljandaks. Premiumi ja Xenia vahele jäi sõpruslaev Xini Freedom ja rossade IMX 40. Seega Premiumile ORC EM-lt hõbe. Tiitlivõitja First 40 oli kerge õhuga 15. kohal ja punktivahe jäi üldvõitajaga kolmele silmale.

“Olekseid” võiks siinkohal palju ette lugeda aga reaalsus on, et saavutasime oma hetke maksimumi. ORC EM oli Premiumile nii järjekorralt kui tähtsuselt teine oluline suurvõistlus X 41 EM järel. Eesmärgiks medal. Ebaõiglane oleks olnud ORC EM võitu optimeerimata laeva ja kokkusõitmata meeskonnaga oodata. Selles kontekstis poleks tohtindu pronksi üle nuriseda ning hõbedat on igati põhjust ka selle regati maksimumiks pidada. Elu näitas siiski, et seekord oli täiesti võmalik ka varuga üle lati hüpata…Aga nagu öeldud las “oleksid” jääda…

Lõppenud EM-i vaieldamatult kõige märkimisväärsem oli Eestlate kõva tase. ORC 3- lausa kaksikvõit, Sugar 2 ja Katariina II ning Eero Panga mehed Revali kohvikuga  viiendad. ORC-2s- langes Olympic kahjuks viimase sõiduga viiendaks aga sellest hoolimata on tegemist tubli tulemusega nagu ka valitseva Eesti meistri Amservi avamere etappide võit. Au ja kiitus!

Regati esimestest päevadest peale tundus pilt väga sarnane Tallinna kolmapäevakutele – eesotsas kõik tuttavad laevad. Mõtlemisainet ja üleskutse neile, kes mingil põhjusel on kolmapäevakutest kõrvale jäänud  või jäämas – kannatab kindlasti osaleda. Tegemist pole mingi tühise klubiregati vaid vähemalt Põhja-Euroopa tipp tasemel purjetusega.

Premium Racing teeb sügava kumarduse konkurentidele ja korraldajatele. Kiidame meeskonda eesotsas ellitroolimehe Mati Sepa, Priit Tammemägi, Andrus Aavaste, Ago Rebane, Karl Kolk, Arvi Kink, Martin Gustav Lepp, Margot Paali, Riho Koost ja seekord Premium purjetuses osalenud Cherie kapteni Ivar Aruga ning nende omakseid meestele mereviisade väljastamise eest.

orc-em-team

Täname nimisponsorit A.Le Coq-i, toetajaid Nortal, Atea, Netgroup, Slam, Extreme Sport  ja Arctic Spordiklubi suurepäraste treeningvõimaluste eest.  Hoiame toetajate ja Eesti Lippu kõrgel!

Premium Racing, over and out.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *