Premium Sailing Team

E4-Karikavõistlused

22-23. mail peeti üks paremini korraldatud ja olulisemaid võistlusi

Tallinna lahel – E4 Karikavõistlused. Kuna masu aastad on fliite kõvasti kärpinud jagati karikad kahes grupis – esimeses oli kolmapäevakute arvestuse järgi suured ja teine grupp ning kolmas ja neljas võistlesid ühendatult.

Tuule olud soosisid x41-sid kuna oli suhteliselt vaikne. Vastasel korral oleksime ilmselt Beneteaude ja X34 käest võimud sugeda saada.

Esimese päeva esiemses stardis olime küll alumised aga nii vara, et pidime ennem liini halsi tegema ja tagasi tulema. See aga oli vesi meie veskile kuna paljud olid üle ja kaotasid tagasitulles oluliselt rohkem aega.

Esimese sõidu võitsime ca 1 min eduga Forte ees. Teine sõit oli aga hoopis naljakam. Tuul oli hästi vaikne ja saime kena stardi laeva juurest. 34.7 luhvas allpool Fortet ja neile lõppes situatsioon märgi puutega.

Premium sai varsti tuule aga Forte nahas poleks tahtnud olla – nad jõudsid ülemisse märki natuke ennem kui meie võtsime alumist.

Hea sõidu tegi vanameister Kööp Sylviaga, kes suutis selles vaikuses oma naelakasti pinnal hoida finišeerudes teisena. Meiega oli vahet siiski pea 15 (!) minutit. Fortele kes viimasena aega jõudis kogunes kaotust 25 minutit!

Pühapäevaks oli parem prognoos aga see muutus ja pilt oli midagi sarnast:

Tuul oli idakaarde keeranud kui esimene sõi sai siiski 6-9 sõlmese tuules peetud. Selles võttis Forte ilusa revanši finišeerudes mitu minutit ennem meid.

Esimene sõit aga lõppes juba selge plekiga ja kuna vajaminevad 3 sõiu olid peetud  kaalusid kohtunikud jaub regati lõpetamist. Umbes kolmveernand tunni pärat tekkis siiski kerge briis, korraldajad reageerisid eeskujuliku kiirusega tõstes märgid ringi ja andes stardi.

Start läks meil kenasti kuid korraliku üllatiuse tegi alt startinud Brigitta X, kes juhtis pool esimest grüssu. Laulukas tegid perfektset strateegiat ja ülemises märgis olime juba korraliku eduga.

Siis läks väga vaikseks ja Forte hakkas kiiresti lähenema. Alla sõites grüssas vasaku halsiga (meie olime paremaga) vastu ennem kiidetud Sylvia, kes kursssi ei muutnud ja meie spinni puutus nende taglast. Punase lipu kohta aga meie taktik arvas, et las jääb – maaslamajat ei lööda.

Siin kohal tuleb taas kiita taktikut kes korraldas nupuka halsi millega vahemaa Fortega taas suurenes. Kohtunikud näitasid profesionaalsust heisates S lipu ja lõpetades sõidu ühe ringiga.

Premiumi seeria oli siis kolme sõiduvõitu ning üks teine koht. Teise päeva rada oli oluliselt lühem ja peale ümerarvestust tähendas see kahet teist kohta.  Kokku 6 punkti, Forte saldo 10 punkti ja teine koht ühe punktise eduga Brigita X ees.

Sellega oli regatt läbi, kiitsime peasponsorit…

….ja järelkasv roolis ristleja kenasti sadamasse,

šampi paugutama.

Kiidame korraldajaid ja konkurente ja ootame edaspidi suuremat osavõttu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *