Premium Sailing Team

Valus õppetund

26. mail peeti KJK neljas kolmapäevak. Läänetuul puhus 10m/s. Seekord oli meil leavs korralikult purjetamisintelligentsi – Lauluka lisaks tuli meiega sõitma Harles Liiv, kes tegi grootsoodis suurepärast tööd.

Väljaminnes panime valmis North medium foka aga kuna tuult oli juba jõepeal 10m/s vahetasime selle NeilPryde heavy vastu.

Algus oli meeltülendav. Tegime märgi juurst peaaegu ideaalse stardi ja olime väga heal positsio

onil algusest peale. Meie taga tulid kohe A40-ned, kes aga peatselt lootusetult all vajusid. Kuigi tuul andis pisut järgi toimis NeilPryde heavy suurepäraselt ja ülemises märgis 4 vahemadal nordikas olime korraliu edumaaga. Forte ja Tec hnonicol võtsid märgi suhteliselt koos aga Technonicolil tuli spinnifall lahti ja nad pusisid tükka aega ilma spinni.

Spinni saime kenasti üles ja allatuules edumaa ei vähenenud. Tundus, et alumisest märgist #6 Kuulimuna jäi ainult pooltuules koju sõita. Ja siis tegime saatusliu vea võttes spinni alla ja jätkates fokaga.

Forte jätkas aga spinniga kuigi nurk oli 120 kraadi ja tuult 9m/s. Ning sõitis meist alt mööda. Muulini väljha nad spinniga siiski ei saanud kuid vahe oli piisav. Samuti pressis spinniga alt läbi ja muulideni välja Technonicol.

Finišis olime kolmandad ja suus emm-i  täis. Valus oli nii koduväravas põske saada. Väga valus. Kokkuvõttes võitis Sylvia Forte ees. Meie kolmandad ka peale ümberarvestust ja Merion edestas ka viienda koha saandu Technonicoli. Lõpuprotokoll oli peale 1,5 tunnist sõitu viis jahti praktiliselt 1,5 minuti sees.

Meeskond töötas suurepäraselt, manöövrid olid veatud, võit jäi seekord roolimehe/taktiku taha.

Aga nagu öeldakse, mis s-sti see uuesti. Lahinguväljal näeme, raisk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *