Premium Sailing Team

X-41 EMV

15-16. mai nädalavahetusel peeti üks tähelepanuväärsemaid üritusi Eesti 2010 avamerepurjetamises – Mati Sepa eestvedamisel korraldatud X-41 EMV lühirajal.

One Design on vaieldamatu vundamentaalsus purjetamises – analoogsed jahid, ei mingit udust ümberarvestust – esimene finišeerija on võitja. Puhas sport kus otsustavad faktorid on taktiku osavus ja meeskonna suutlikus.

Osales Eesti-Vene “superjaht” Technonicol, Premium ja soomlased Nicole ja Xini Freedom.

Kõigi osalejate suureks kurvastuseks ei jõudnud üks favoriit Forte vaatamata suurtele pingutustele siiski valmis

Lühidalt kokkuvõttes olid jõujooned selgelt paigas. Peeti seitse sõitu, neist neli esimesel ja kolm teisel päeval. Eimese päeva neli sõitu võttsid krobelise orgunni tõttu pea seitse tundi mille tulemusena näitas Premiumi logi 50 läbitud nM. Suurem osa sellest lahel edasi tagsi strati oodates “triibutamist”.

Järgminesel  päev sujus heitlikele tuuleoludele vaatamata orgunniliselt oluliselt paremini.

Seitsme sõidu kokkuvõtte oli ühemõtteline: Technonicole 6p, Nicole 12 ja meie 18p. Rohkem seletada polegi.

Meil olid oma hetked …

…aga need läksid raudselt manöövrite nahka.  Laupäeva teises sõidus juhtisime esimese alumise märgini aga siis suutsime foka ümber staagi nii sõlme keerata, et grüssu enam ei pääsenudki.

Teisel päeval oli analoogne prohmakas kus viimases ülemises märgis oli spinn lootusetult sõlmes ja pidime selle klaarimiseks alla võtma olles parasjagu teisel positsioonil. Sellest situatsioonist väljusime siiski tillukese “võiduga” survestades eesolevadi paate kuni finišini kuni nõrgem soomlane eksis ja teda joonel vahest napi paadipikkusega edestasime.

Rääkimata ühest allatuule otsast kus spinni alles napilt ennem alumist märki üles saime.

Enivei, võistlus oli äge ja superkihvt oli vaadata kuidas soomalste match racer  Technonicolega stardis kemples. 40 jalased jahid stardis üksteise ümeber keerutamas on pilt mida kolmapäevakutel ei näe.

Kokkuvõttes oli igati ülikõva üritus rääkimata sellest, et treeninglaager kestis kogu nädala.

Üllatavlt hästi on meie NeilPryde purjed sõitma hakanud. Kasutasime spinni mis koma aastat tagasi “MaidenVoyagel” ülevalt alla täies pikkuses pooleks kärises ja hiljem Haagma poolt oskuslikult kokku õmmeldi. Esimesel päeval ei kandnud me seda isegi topis. Teiselpäeval oluliselt vaiksema tuulega tõmabsime spinni toppi ja päris kindlasti ei olnud ülejäänud ca 12m2 suuremate klassispinnidega jahid meist oluliselt kiiremad.

Siinkohal Premium Teami siirad kiitused korraldajatele. Kellele kuulus ka igati teenitud võit.

Oli panustamist väärt üritus jasuurepärane viis OD Racingu regioonis edendamiseks ja kolmas koht Premium Sailingule oli kahjuks igati õiglane.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *