Premium Sailing Team

II kolmapäevak

Lõpuks ometi hakkas temperatuur ka põhjarannikul tõusma ja päeval oli juba hädaldamist kuulda, et õues enam olla ei saa  – liiga palav. Jah, nii võib tõesti 15+ kraadine temperatuur peale pikka talve tunduda. Samas oli talvel paljudele jälle -15 kraadi liiga külm.

Neutraalne rahvas oleme ikka eestlased. Nulli ümber tunudb kõige parem olevat. Suurt plussi pole vajagi peaasi, et olulist miinust ei oleks….Sellest, et kui virutada siis miljon ja põrutada siis kuningannat ei räägi viimasel ajal enam suurt keegi…

Kui nüüd plusidja miinused purjetamisse ja fiilingusse konventeerida siis teisipäevane trenn mõjus eriti meelt ülendavalt. Mehi oli 1-2 puudu aga manööverdusvõimet see oluliselt ei mõjutanud ja nagu hiljem selgus ka kallutusvõimet mitte.

Läksime välja pool tundi varem kui tavaliselt ja harjutasime ühte kindlat manöövrit kuni Technonicol tuli. Tegime paudi tahaja  kõrgemal arvates, et peatselt kukume neile sappa ning vajume ära. Erit põhjustas seda arvamust asjaolu, et kasutasime trenniks vana NeilPryde eespurje, mis oli juba ammu kruiisipurjeks praagitud.

Aga üllatus, üllatus, ei kukkunud me kuhugi ja pigem ronisime vaikselt peale. Poordis hakkasid meest näod vaikselt naerule tõmbuma. Ja nii läkski, et sõitsime Supertiimist lihtsalt üle.

Veel naljakamaks läks olukord allatuules ei – jäänud me ka siis kuskile maha pigem vastupidi. Pärast tegime märkide vahel (6 ja 3) kaks ja pool ringi ilma, et see olukorda oluliselt muutnud oleks.

Selge on see, et trenn on trenn ja loeb ainult koht finishis….

Igatahes oli Eesti oma väikese võidu saanud. Aga ega me seda liiga nautinud. Selge see, et on ainult aja küsimus milla Technonicol lendab nagu nool ja ilmselt on seda näha juba selle nädala lõpuks.

Nüüd siis võistluset endast:

Teine kolmapäevak kulges alguses mõnes mõttes eilse trenniga analoogselt. Puhus kirdetuul alguse kuni 18 sõlme.

Start anti lahelt ja teist kolmapäevakut järjest sõideti rada. Au ja kiitus korraldajatele!

Üllatuslikult jäi kogu fliit – seekord oli jahte stardis juba viis starti hiljaks. Krüssu kiirus oli jälle teistega võrreldes hea ja ülemise märgi võtsime suht turvalise eduga. Sealt jäi ainult rahulikult koju sõita aga…üllatuslikult kõik päris nii siiski ei läinud. Spinni saime üles ja poomi ka aga siis selgus, et need kaks ei olnud omavahel otseslt ühendatud. Halsisime ära, et poom uuesti külge saada aga siis selgus, et vababrass oli lootusetult ümber poomi. Õnneks hakkas harjutamine pisut dividende maksma ja soodimehed suutsid enam vähem ilma poomita sõita. Loomulikult oli Technonicol meil selle ajaga seljas ja hetkega sisemine.

Analoogne jama kordus teisel allatuule otsal kui peale halssi ei tulnud poom alla kuna ülestõmme oli vöörstaagi ümber keerdus.

Viimases krüssu panime veel kaks närvilst pauti ja vahe Sepa ja tema meesteg oli finishiks kasvanud 47 sekundile.

Premiumile tähendas see kolmandat ja Technonicolile hõbedat. See on kurb, set sellise panustamisega oleks Technonicol  “Maiden Racel” võidu kuhjaga ära teeninud. See  jäi neist peale ümberarvestust viie sekundi kaugusele hea sõidu teinud vanameister Kööbist.

Hooaeg on alanud hea hingamisega ja tundub, et nii ka jätkub. Ja sel nädala veel 4 päeva purjetamist ees! Ruulib täiega!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *