Premium Sailing Team

Speed Sailing

Sellest sõidust pilte ei ole sest kõigil olid käed kogu aeg tööd täis ja pildistamiseks aega ei olnud.

Puhus WNW tuul 12-13m/s pagidega üle 15 m/s.

Start läks meil natuke untsu. Oli märgi eelis ja jõudsime märgini 10 sekundit liiga vara ning pidime üle halsi tagasi minema. Sellest hoolimata saime laevajuurest startijatega kokku. Ehk siis laev juurest startides kaotas vähemalt 20 sekundit.

Stardist läksid ees minema Forte ja Sylvia Harlesega roolis. Neil oli probleeme ja olime neil varsti järel ning peale väikest slaaki ka ees. Meie NeilPryde foka toimib selle ilmaga suurepäraselt!

Arusaamtuks jäi Lady Birdi ja Audi Sporid tegevus. Mõle,il meeskonnad peal aga Lady Bird ei pannud isegi purjesid ülesse sõitis niisama natuke aega kaasa. Audi Sport startis ja krüssas natuke aega aga nagu pärast selgus ta võistlusele reganud ei olnudki?!

Hea krüssu tegi Charisma, kes võttis Paljasaare poi teisena. Meie hävisime ühe tuule pööramisega ja Merion vähendas oluliselt vahet. See oli selle sõidu teine viga. Märgis pani spinni ainult Forte. Meil ei olnud sett veel märgiks valmis aga sellest polnud otseselt suurt häda sest teised konkurendd polnud seda nägugi, et spinni panna. Kui lõpuks spinnakeri üles saime läks sõit lahti. Charsimast lendasime mööda nagu püssist lastult. Kiirus käis pidevalt üle 15 sõlme ja kohe tuli ka uus Premiumi kiirusrekord: 18,5 sõlme! 

Spini sõidu ajal me fokat alla ei võtnutki ja see välistas vüimaluse halssida kuigi hetkeks tuul langes 10m/s-le ja siis oleks võinud ära thea. Aga risk, et midagi untsu läheb oli liiga suur. Spinni allavõtmine kestis väga kaua, sest lasy guy oli plokkides välja tulnud ja lohises vees järgi. Sellega hävisime distantsiliselt ja tagant tulnud Charisma ja Merion vähendasid pisut vahet. See oli selle sõidu kolmas viga.

Kuulimuna juurest sõitsime 130 kraadise tuule nurgaga koju ja tegime ilma spinnita 18,1 sõlme! 

Finishis olime Fortet järel teisena aga Merion võitis peale ümberarvestamist.

Emotsioon oli aga kõva ja raju ilm ruulib!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *