Premium Sailing Team

TALLINNA MV LÜHIRAJAL

Järgnevate ridade kirjutamine on raske aga õpetlik.

Et, taaskord kõik ausalt ära rääkida peab alustama sellest, et oli palju positiivset. Esimene positiivne asi oli see, et peale viimast kolmapäeva adus enamik tiimist, et rajasõiduks peab treenima ja nii saigi trenn reedeks kokkuleppitud. Päris 100%liselt muidugi trenniks ei kogunetud aga järgmise positiivse asjana helistas Laulukas kes pidi selle nädalavahetuse Eeroga sõitma ja küsis, et kas meiega saaks tulla. Loomulikult on talle alati koht olemas.

Trennis hakkas selguma, et positiivsest on asi siiski kaugel. Spinni allavõtmine tundus ülikeeruline olevat kuigi halsid  õnnestusid tavalisest paremini.

Laupäevastes sõitudes selgus, et pigem on probleemiks purjede ülessaamine. Spinniga pusisime ikka korralikult. Mastis oli uus mees ja nagu selgus valutas tal küünarnuk.

Laupäev oli üldse äge päev. Seisime pea kas tundi rahesajus. Tekil oli pea sent rahepalle nii, et sai laevade vahel lumesõda pidada. Tuul keerutas SW st NWsse ja SE. Puhudes vahepeal 13m/s ja siis täitsa ära plekkides.

Peael laupäeva kaotasime 2-3 kohale ühe punktiga. Ja see punkt oli täpselt sekundi kaugusel. Niipalju võitis Audi Sport meid viimases sõidus.

Pühapäevask lubati hirmsat orkaani aga see jäi õnneks tulemata. Puhus lõunast ca 10m/s pagidega kolmteist.

Kuna mastimees oli eelmine päev meeskonna nõrgeim lüli siis tegime siin vahetuse. Kahjuks muutus olukord ainult kehvemaks.

Et, tuult oli ka rohkem siis leppisime kokku, et teeme kõik manöövrid, eriti alla võttmise aegsasti ja rahulikult.

Ja siis hakkas katastroofid peale. Esimeses krüssus olime suhteliselt Forte ja Audi järel märgis aga meie spinni ülessaamise ajaks olid nad juba täpiks pannud. Tühja purje lihtsalt ei suudetud toppi tõmmata.

Asi läks kordades hullemaks kui ennem märki oli vaja foka ülessaada. Mastimees ja klaver selle ülesandega toime ei tulnudki.  Ja korraldus ei tulnud sugugi viimasel minutil vaid väga aegsasti. Sellele järgnes muidugi see, et spinni ei saadud alla ja panime märgist 50 m mööda. Võimas! Lady Bird läks selle manöövriga meist mööda.

Samas olid krüssud meil täiesti kobedad. Nii näiteks olime teises sõidus esimeses krüssus märgis esimesed aga selle ajapeale kui spinni üles saime milleks kulus ca 300 meetrit oli Forte ammu läinud. Siis viskasime veel brouchi ka ja lohisesime topp lainetes ja mehd põlvini vees mööda lathe ja vaatasime kuidas Audi Sport ja Lady Bird mööda kimasid. Äge!

Õnnestundu krüssude au kuulub Laulukale. Tema taktiku töö on tase omaette! Aitäh Andres!

Ja nii läks see päev lõpuni välja. Hea krüss, ülemises märgis ei saanud spinni üles ja alumises jälle fokta üles ja spinni alla.

Mastimehel ja klaveril puudus igasugune rütm. Puri tõsusi parimal juhul meeter korraga ja langes kohe 50 cm tagasi alla. Täiesti käsitlematu, üle mõsituse.

Midagi pole teha masti- klaveri liinil see võistlus seekord kaotati.

Väga mage maitse jäi sellest asjast juurde. Aga küll see nädalavahetus merel taas kordades kodus molumise võitis.  Peetakse ju Tallinn lahel aastas ainult kaks tõelist võistlust (loe: lühirada) E4 kevadel ja Tallina MV sügisel.

Kiidamse korraldajaid ja konkurente ning õnnitleme võitjaid!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *