Premium Sailing Team

Lühiraja Purjetamise Eesti Meistrivõistlused 2009

Süsinik taglas, lamineeritud purjed, elektroonika, windex ja mis kõige olulisem paatide võistlusväärtused. Need on faktorid mida EM lühiraja sõidus ei ole. Kuus identest paati loositi 12 meeskonna vahel. Võidab parim purjetaja. 

Selliste märgusõnade järgi purjetati eelmisel nädalavahetusel 19-20.09 EMV lühirajal.

Premium Team plaanis osaleda oma meeskonnaga aga meie hingekirjas levast 14 liikmest saime kokku vaid 3.

Õnneks tuli appi kaks aastat alar Volmeri juhendamise all samadel paatidel võistelnud Jaanus Talp kellest oli suur abi.

Nelajpäeval 17.09 käisime kõva tuulega trennis. Puhus kindlasti 10m/s ja pagid ilmselt kõvemad. Tükk aega kaalusime kas spinni üldse panna aga panime siiski ja tegime kolm allatuule otsa. Viimasel spinni halsi ajal nii hull brouch, et topp käis vette ja kiil veest välja. Päris põnev.

Võistlus ise algas laupäeva homikul. Meie grupis jäi üks team tulemata seega võistles viis paati. Edasi said 3 paremat. Meie nelja sõidu kohad olid 4, 3, 5, 5. Saime samad punktid kui Kalve Vapperi juhitud Forte teine Team aga kuna ta oli viimases sõidus meist ees kuulus neljas koht talle.

Pühapäeval sõitsime B finaalis ja seal jälle 5 paati. Seekord läks natuke paremini. Seeria 4, 3, 2, 4. Jälle Vapperiga pokkis ja jälle tema ees kuna ta oli viiases sõidus meist parem.

Kokku siis meile 10 koht. Suutsime edestada siiski naiste teami ja “oma meest” Tauno Tõnust, kes ei startinud.

Peale võistlust läksime Premiumiga A finaali vaatama. Imetlust äratas Jaaks Jõgi Forte esimene Team. Nende üleolek oli suverääne. Võitsid selge üleolekuga kaks esimest sõitu ning kolmandas olles esimeses ülemises märgis vaid viiendad võtsid teistkorda ülemise märgi jälle esimesena. Võimas! Meistriklassi näitas ka vanameister Harles Liiv ning Janno Hool.

Forte meestele au ja kiitus, et suutsid kaks teami välja panna. Meie nagu räägitud saime kokku kolm meest. 

Sellest hoolimata jäime nädalavahetusega väga rahule. Teiseks päevaks saime meeskonna tööle ja manöövrid õnnestusid kenasti. Selga on aga muidugi see, et meistriteg võidupurjetamiseks tuleb selle paadiga veel palju harjutada.

Eriti õpetlik oli A finaali vaatamine

Suurimad tänud Sailing Centerile sellise fantastilise ürituse korraldamise eest!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *