Premium Sailing Team

HTR 2009 – esimene IRC etteaste

Selle loo ainuke hea pool on see, et lugu on lühike.

Ülesõit kujunes sel aastal rahulikuks. Sponsorite plejaadi ei olnud ja enamik tiimist oli ülesõitmas. Tuult ei olnud ja andsime 6 tundi diisel genuga minna.

Sel hooajala oleme diiselpurjetamist rohkem harrastanud kui kogu eelnevate aastatae jooksul kokku.

Helsinkis läks ka kõik rahulikult. Jõudsime õhtul kl 11 ja suur rock ning Palace sviididi saunad jäid sel aastal ära.

Nüüd siis sõidust enesest. Liin oli selline, et startida sai ainult märgi juurest ja vasakuga. See läks meil suurepäraselt korda. Olime täpselt õiges kohas ja õigel ajal. Paut oli ainult natuke aeglane ja Nicole sõitis meil alt välja.

Esimene saatuslik viga seisnes selles, et lasime (kapten lasi) ennast ennem starti puhunud vaiksest tuulest ära petta ja pandi vaikse tuule trim ning Light puri. Stardis puhus juba mediumile.

Soomlaste X41 Nicole 4 sõitis vaikselt eest ära kuni purje vahetasime ja siis vahe stabiliseerus.Purje vahetamine sujus seekord peaaegu ideaalselt võrreldes eelmise aastaga kus purje vahetuega suutsime paar kaabeltaud kaotada…

 

Tallinna madalas kuhu jõdsime pisut ennem kl 10 õhtul  (!) puhus tuul juba 10m/s.

Krüss läks üli hästi ja ennem Prangli Nygrunid sõitsime juba soome X-i eest mööda. Siis tuli teine saatuslik kui tegime üle krüssu. Jälgisime soomalste Finngulf 43, et neile paremat teha ja panime räigelt üle. Vabanduseks võib ainult nii palju öelda, et väljas oli pime ja märki ei näinud… Aga see kivi läheb navigaatori ja ka natuke nende purjetajate kaela, kes poordis istusid ja layline ületamisest sõnagagi ei kõssanud.

Märgis oli Nicole 4 jälle ees aga sealt edasi sõitsime 110 kraadise nurgaga ja saime neile peale kõrvale kuid neile õnnestus enne järgmist märki – Aegna põhjapooleset westikat vabalt ette saada. Sealt edasi ajasime neile jälle peaaegu peale aga siis hakkas kiviseks minema ning tegeime viimase kõige saatuslikuma vea. Tudus, et oleme kiiremad ja üritasime alt läbi sõita. Siis aga tuul vaikis oluliselt ja see ei õnnestund. Nemad jäid meiel silma ja siis kohe veel mingi suur soomlaste paat.

Kokkuvõttes tähendas see seda, et jäime Nicole järel 12 sekundiga neljandaks.

Sõit ise aga oli küll üliigav aga see eest kiire. Poleks tuul Tallinna madalas 10-15 kraadi keeranud oleks kogu sõit ühe halsiga läinud. Finishis olime 0.40 ehk kulutasime c 6h ja 10min.

Kiitused siinkohal intelligentsele kaalule! Kohal oli 10 meest ja kaal prakriliselt kg pealt 816 kilo! Krüssus andis see hästi tunda.

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *