Premium Sailing Team

X-de treeninglaager. Esimese purejtusnädala kokkuvõte.

Siinkohal väike kokkuvõte hooaja esimesest nädalast. Jahi lasksime vette esmaspäeval 27. aprillil ja ülejäänud osa 18. nädalast kulus taglastamise ja sättimise peale nii, et 1. mai võistluseks me päris valmis ei olnud, trennis ei jõudnud käia ja polnud ka mõõdukirja. Võttsime asja mönuga ja et mitte liigselt rapsida alustasime purjetamisega esmaspäeval 4. mail. Beringu mehed korraldasid eelmisel (19) nädalal X-de treeninglaagri, mis pidi rahvusvaheline olema aga piirdus siiski kohalike sõitjate tagasihoidliku osavaõtuga. See eest osales uus A40 Charisma. Trennid toimusid iga päev me pidasime ainult neljapäeval vaba päeva. Kolmapäeval 6. mail peeti esimene kolmapäevak. Algus läks meil päris kenasti – olima alumises (spinni start ja rada 1+ 6+) esimesed  kuid siis sõideti meist lihtsalt pealt ja alt mööda. Kokkuvõttes saime küll teise koha sest A40 võitsime palliga ja Bering ei saanud puudulike paberite tõttu tulemust kirja kuid kiiruse asi tegi üli murelikuks.

Samuti oli kurb, et osvõtt jäi väga tagasihoidlikuks. Tulemuse said kirja üldse neli jahti. Audi Sport tuli küll stardialale ja nägime neid midagi groodiga pusimas aga purje nad vist üles ei saanudki – ju pudenes ülesvõttmisel näppude vahele ära  ja starti ei tulnud. Väga kurb iseenesest. Tagasihoidlik konkurents teeb muret aga loodetavsti ilmade soenedes see olukord muutub.

Neljapäeval nagu mainitud pidasime vaba päeva ja järgmine trenn oli reedel. See jäi aga pleki (selles kontekstis mõtleme pleki all tuulevaikust, mitte raha) tõttu lühikeseks.

Nädalavahetusel toimus siis treening võistlus. Mõlemil päeval pidi olema kolm lühiraja sõitu. Laupäeval osales Beringu, Charisma ja meie lisaks ka Forte. Esimeses sõidus mis peeti kohati 20 sõlmese tuulega Charisma ja Forte tulemust kirja ei saanudki ja peale seda hakka järsku puhuma kohati kuni 34 sõlme. Sellega oli esimene päev sõidetud. Vigastasime pagidega ka Northi medium eespurje. Saab näha palju sellest purjest kolmand hooaja lõpuks järgi jääb…Ilmselt ainult purjeparandu teip.

Pühapäev oli see eest hästi mõnud treeningvõistluse päev. Lõunatuul puhus keskmiselt 13-14 sõlme ja pöördus lõunaks edelasse.

Kõik kolm starti sai sõidetud ja oli igati nauditav emadepäeva ennelõuna.

Kokkuvõtteks võib öelda, et nädala läks asja ette ja kuus päeva on meeskonda arendanud päris kenasti.

Suur osa on selles arengus olnud Andres Laulul kes sel hooajal loodetavsti Premiumi Teami jääbki. 

Meeskonna mirkokliima tundub igati hea olevat ja väiksed nääklemised – näiteks Tõuntsi ja Jänku purjepakkimised parandavad ainult niigi lõbusat tuju.

Kiidame Mati Seppa ja Beringu Teami sellised väga hea treeningvõimaluse organiseerimise eest!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *