Premium Sailing Team

Maxi Racing

Nüüdseks on kolm võistluspäeva seljataga ja täna (neljapäeval 09.09) on oodatud puhkepäev.

Esmaspäeval sõitsime kaks rada millest teise vaikiva tuulega. Teisipäeval sõitsime kolm rada juba tugevama tuulegaja kolmapäeval coastal race.

Tulemused pole kahjuks kiita oleme 24 jahi hulgas kindlal 22 kohal. Võita suudame vaid norralasi ja Hugo Bossi. Viimane neist kuna pole siiani startinud.

Põhjuseid on palju. Kindlasti mängib oma rolli asjaolu, et keegi meeskonnast pole ennem nii suure paadiga võistelnud. Kuid meeskonnale küll midagi ette heita ei saa.

Üle ega ümber ei pääse ka lastehaigustest mida sellel laeval on rohkem kui rubla eest. Lagunenud on kahjuks enamik, mis laguneda on saanud. Kõige drastilistematest näidetest vast see, et reeling on lagunenud kaks korda ja eile käisid kaks meest 14 sõlmelise käigu juures üle poordi. Õnneks said nad paati siiski tagasi muidu oleks seis päris nadi olnud.

Päris selge on ka see, et paadi palliga on kõvasti puusse pandud. Coastal Race tulemuste järgi oleksime pidnud sõidu võitnud racerit Bellamentet juba võitma.

Sõnaga kõik tüüpilised hädad mis uue paadiag kaasnevad.

Kui sellest jutust nüüd mingi negatiivne noot läbi kõlab siis nii seda mõeldud ei ole. Omanik ja kapten on kõvasti sebinud, et asju järjepeal hoida ja see on hästi õnnestunud.

Koht, seltskond, võistlus ja orgunn on fantastiline. Tegemist on kindlasti ühe maailma kõvema purjetamisüritusega, mis  annab ereda kogemuse.

Allpool ka väike ülevaade, mis kiirustega siin tegemist on:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *