Premium Sailing Team

Kolmapäevak XI 18.08.

Hei,

Täitsa tore on olla kodus ja vahelduseks jälle omal “lombil” võistelda.

Premium saatis viimased kolm päeva mööda kuival. Bulb vajas peale Norra kaljusid ja Göta kanalit järjekordset “facelifti” Neid on juba nii palju tehtud, et kuju puhul enam sümeetriast klassikalises mõttes rääkida ei saa.

Vette lasime siis ennem kl viite Noblessneris ja 80% meeskonnaks ilmus ilusti loodetud ajaks kohale. Klaverimees siiski oli suutnud suurte tähtedega kirjutatud read, et KL 17.30 NOBLESSNERIS kahe silma vahele jätta ja tuli Piritale ja küsis, et kus Premium on? Aga ei häda, korjasime ta 10 min enne starti Tessa pealt peale.

Armas sõber Suur Tom jäi üldse tulemata aga sel päeval teeb kapten kalendrisse risti kui Suur Tom lubab tulla ja tegelikult ka välja ilmub. Team 0,1 tonni oleks eilse ilmaga hästi abiks olnud.

Enivei, nüüd sõidust. Puhus kirde tuul alguses kuni 25 sõlme pärast võttis vähe vunki maha. Fliit oli praktiliselt parim mida Eestis kokku saab, kahjuks puuds ainult Amserv ning Techno kuid viimane püüab suurematel lompidel suuremaid kalu ja teda enam see hooaeg neis vetes kuuldavasti ei näe. Rada 6-2-6-3-6+Fo.

Jälle selline tore kodune pooltuule start, mis läks meil praktiliselt perfecto ja esimese märgis esimesed. Kuna tuult oli oma jagu ei hakanud seal Gybe Setti jebima ning võtsime spinni rahulikult peale halssi üles. See manööver oli siiski liiga rahulik ja Merion ujus kõrvale. Luhvamine nurjus täiega ja brouchisime mille tulemusel Merion pääses ette ja alt libises loomulikult välja ka Forte.

Õnneks läks aga Merion Sylviat puksima loovuades sellega viisakalt mitu kohta.

Märgis oli vahe Fortega 4-5 paadipikkusele suurenenud ning hästi oli pildis ka veel Lady Bird ning Charisma kuid seda mitte kauaks. Esimese grüssus sõitsime Fortega teised kiiresti suht täpiks. Natuek saime grüssus Fortele järgi aga esimesena polnud talle mingi probleem meid kontrollida ja enda ja finiši vahel hoida.

Selles järjestuse lõpuni sõitsimegi. Hästi sõitis Merion, kes kaotas meile finišis ainul pooleteist minutiga ning võttis ümberarvestuses esikoha. Puhtalt purjetanud Forte teine ning kolmandaks surus ennast Sylvia.

Päris hapu on see palli asi eriti kui tuul puhub ja kõik suvilad ja naelakastid nagu rattad alla saaksid. Aga ei häda loodetavsti saame juba järgmisest nädalast uue salarelva kasutusse ja sellega peaks meie palli piinad lõppema. Aga elame näeme, eksperiment saab vähemalt huvitav olema.

Charisma jäi veel peale finišit korralikult akvatooriumis kinni. Seda kohta peab meeles pidama – seal on juba kevadest saati madal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *