Premium Sailing Team

MM-i esimene päev. Action but sorry no pics

X-41 maailmameistrivõistluste esimene päev on nüüd sõidetud. Päev oli pikk. Välja 9.20, siis pidime septikut tühjendama, set ülesõidul oli paak jälle umbe läinud ja luksust 20 ülemäärast kilo kaasas kanda siin ei lubata…

Purjetamis päev oli fantastiline. Puhus SSW tuul alguses 13 sõlme pärast tugevnes kuni 19 sõlmeni kuid viimases sõidus langes jälle 14-15 peale.

Esimeses sõidus tegime luks stardi lükatesSoome kõva teami stardist minema. Esimeses märgis siiski surime saginasse kuid allatuules kaitsesime edukalt ja pikalt soome pro teami rümnnakuid. Finishis edestasid soomlased meid mõne õnnetu meetriga. Tulemuseks üheksas koht.

Hästi hea oli vaadata Technnicole sõitu, kes võttis suveräänse võidu.

Teine start oli tagasihoidlikum kuid startisime päris laeva juurest ja avanes võimalus paremale pautida. Parem pool toitis ja grüssu kiirus oli hea. Ülemises märgs olime tihedalt Technonicoli ja ühe norraka taga. Allatuules püsisime mõnda aega kenasti aga siis tuli üks selle päeva suuremaid apse kui lasime Forte peale luhvata. Spinn kukus kokku ja kaotasime mitu kohta. Finishis siiski selle päeva parim 7. koht.

Kolma sõit oli juba suht hambutu. Tunda andis ka nälg, sest laevast lõppes kaas ja hommiku pudru jäi söömata ning näljast põhjustatud energia puudus andis selgelt tunda.

Kokkuvõttes lõpetasime esimes päeva peale protest üheksanda kohaga. Aga kõige vahvam on see, et kaks Eesti jahti juhivad. Technonicol ühe punktise eduga Forte ees.

Hoiame neile mõlemile kõvasti pöialt, sest ka kodus sellises seltskonas võistelda ja treenida on privileeg!

Grüssus oleme suurepäraselt pildis ja uued Neil Pryde fokad toimivad suurepäraselt. Meeskond toimis ennastületavalt aga loomulikult annad vähene milage kõvasti tunda. Hea siiski, et saime siin neli päeva treenida.

Järgmisteks päevadeks on ilmaennustus nutune. Tuul läheb ala ja vihm. aga elame näeme. Meie Ultra Lite trimm mille siin välja nuputasime on tundub sexy olevat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *