Premium Sailing Team

Kolmapäevakud VII ja VIII

30. juunil sõideti VII KJK kolmapäevak. Eelmisel kolmapäevakul mis toimus 16. juunil kihutas Premium Stigi roolimisel priskes tuules esimesena finishisse, mis andis siiski teise koha.

Vahepeal oli ta Technonicoliga Kiili regati võitnud ja tagasitulles tuli taas meiega sõitma kuid seekord taktiku rollis grootsoodis.

Tuul oli vaikne ja tegime suhteliselt hambutu stardi. Kohe tabas meid aga suur üllatus kui nii Forte kui Charisma lihtsalt minema sõitsid. Sellist kiiruse vahet polnud kogu varasema kevade jooksul kordagi olnud.

Mati Sepp oli väga kena ja nõustas sama trimmi millega ta ise Kiilis võitis. Teisipäeavl käisime Fortega trennis ja kiirus tundus võrdne olevat. Nüüd siis selline üllatus.

Edasi kulges võistlus nii, et Forte sõitis eest ära ja kemples oma esimest kolmapäevakut sõitva Amserviga, kes nagu pärast selgus sõitis väljaspool arvestust.

Tagant tulles ja olles aeglasemad üritasime pisutki kavaldada kuid kui need kaalused isegi kohati tundusid toitvat siis natukese aja pärast lõppesid need plekis seismisega.

Peale alumist märki tekkis olukord kus Tormilind hakkas meist mööduma ja teine grupp oli praktiliselt meid kätte saanud.

Viimasel allatuulel leidsime endid kõrvuti selliste jahtidega nagu Triini jne. Ennem muulide vahele jõudmist kohtusid meie kursid ujuva suvilaga, kes oli meist paarimeetrises tuules spinniga KIIREM. Kuid see polnud veel kõik, sisemise muuli otsa juurde jäime spinniga seisma ja vool hakkas vastu muuli ajama, kuid siis saime mingi imega ikka liikuma ja pääsesime katkestusest.

Selle aja peale oli Kööpki ammu finishis Forte meestest rääkimata kes olid vahepeal jõudnud juba tankimaski käia.

Foto: S/Y Forte pildialbumist

Nii sitta sõitu polnud me ammu teinud, piinlik olukord, mis kasvatas siiski pisut pikka meelt mida hiljem hädasti vaja läks.

Samas andis see võistlus esimese indikatsiooni meid peatselt ees ootavast probleemist – kiirus.

VIII Kolmapäevakuks valmistusime hoolikamalt. Pesime põhja mis nägi peale kaht kuud päris kohutav välja. Neljas hooaeg tehase mürgiga on selgelt liig mis liiga aga lumisel talvel oli palju toredamaid tegevusi kui põhjaremont nii, et nüüd tuleb selle hooletuse tulemusi vaikides kannatada.

Muutsime ka vana trimmi tagasi ja sõit läks algusest lõpuni meie juhtimisel. Tuult puhus taas mingi max 2-3m/s sekundis kui oli ühtlasem – plekki rajal polnud.

Sõideti kaks ringi vorsti finsiga jõel. Viimases ülemises märgis juhtisime Charisma ees 2 minutiga ja kuigi nad allatuules ca 30 sekundiga vahet vähendasid tundus meile, et Premiumi kiirus on tagasi.

Kuna Forte oli juba Watergate läinud puudus õige võrdlus ja peatselt pidime veenduma selle järelduse ennatlikkuses.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *