Premium Sailing Team

Augusti esimene kolmapäevak

Kena purjetuspäev oli. Soe ja tuult ka pisut rohkem kui windguru lubas.

Rutiinseid probleem isegi ei maini – Tõunts helistas ennem starti, et ta ei tule aga üks reganud taat ei vaevunud helistama ega isegi vastama kui 17.50 talle helistati. 

Palju olulisem on see, et täna astus esimest korda jahti JAAN (selle suursündmuse puhul kanti ta nimi SUURTE TÄHTEDEGA ka logiraamatusse).

Sõit ise oli paras troll. WNW tuulega Kuuli muna ja sealt Katariina kai ja kodu. Krüssu ainult Kuuli munani.

Vigadest mainitagu, et stardist oli vähe käiku ja esimesena esimest märki võttes oleksime spinniga võinud pisut rahulikult oodata. Nurk oli kuskil 90-100 kraadi aga õnneks toimib meie heavy spinni selle kursil päris hästi.

Jamaks hakkas minema kui Tallinkiga kursid ristusid. Sõitsime spinniga vahepeal alla 60 kraadi aga puri kokku ei kukkunud ja peale laeva suurt tuuleauku ka ei tekkinud.

Katariina märgis ei tulnud poom jälle brassi pealt lahti aga õnneks lahendati olukord oluliste kaotusteta ja viimasel otsal pigem suurendasime grammikese vahemaad.

Lõpuks ometi fantastiline päev, sest viimaks ometi sai öelda, et tiim töötas suurepäraselt!

Kapten on alati väikese kadedusega konkurentide komentaare lugenud kus kiidetaks 95% õnnestuvaid manöövreid. Meie suurim häda on selgelt meeste puudus. Pidevalt tuleb uusi mehi võtta, neid õpetada ja positsioone muuta. Siinkohal tuleb kiidame Mati Seppa, kes on meid tihti heade meestega aidanud. 

Õnneks on tuumiktiim sel suvel korralikult kokku sõitnud ja trimmid ja manöövrid hakkavad paika loksuma. Kui nüüd saaks tuumiku praeguselt 4-5 mehelt kuuele seitsmele siis võiks varsti purjetamist üritada…

Igatahes on peale sellisedi õhtupoolikuid tunduvalt kergem taas tööle hunnikute kaupa s…a sööma minna.

Ahjaa ja kas sai mainitud, et me võitsime?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *