Premium Sailing Team

Mõõtmine, registreerimine, trenn

Esmaspäev 22. juuni oli mõõtmispäev. Olime pisut mures kuna Tallinnas oli jäänud laev kaalumata ja Eesti mõõtja soomlaste tunnistust ei aksepteerinud.

Kielis sujusid asjad siiski väga ladusalt. Mati leidis mõõtja, kes oli kohe nõus meiega tegelema. Kraana polnud ka mingi probleem ja kogu protseduur oli tunniga tehtud.

Edasi selgus, et Jänku kes pidi päästevarustuse eest hoolitsea ei olnud talle saadetud materjalidega kursis ning polnud kõike vajalikku, näiteks udupasunat, puupunne jne muretsenud, Tema kiituseks tuleb siiski öelda, et kõik vajaminev hangiti kohalikust s paadipoest väga operatiivselt.

Pealellõunal käisime ka korra trennis uut eespurje proovimas aga tuult ei olnud ja olime varsti sadamas tagasi. Õhtul tegemime meeskonna proovikaalumise ja selgus, et oleme ilmselt 10kg ülekaalus. Päris täpselt ei teadnus kuna kaks meeskonna liiget olid veel tulemata.

Võimalik ülekaal tekitas palju kõneainet. Õhtusöök jäi söömata ning hommikul oli osa kambast varakult jooksmas. Sellest oli kasu ja kõik said paar kolm kilo alla. Kokku tuli kümmne mehe kaal 834,8 kg nii, et jäi väike varugi.

Peale kaalumist tegime korrraliku hommikusöögi ja läksime trenni. Esimne trenn olid manöövrid. Vahepeal käisime kaldal ja hooldasime laeva ning peale lõunal tegime koos soomlastega käigu trenni. Meiega ühines ka hispaanlaste jaht Madrid ühetistkordse maailma meistri ning kahekordse olümpiavõitja Jose Maria Van der Pölgi roolimisel.  Ütleme nii, et jäime käiguga rahule.

Õhtul toimus võistluste avamine piduliku õhtusöögiga BMW Efficent Dynamic Centres ning peale seda tegime loomulikult jaanituld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *