Premium Sailing Team

Ülesõit Kieli

Klaariks panime neljapäeval 18. juunil kl 13.00. Muulideni jõudes nägime, et laine käib  üle lainemurdjate. Vahetasime siva väikse dakronist kruiisi foka ette ja see oli õige otsus. Tuult oli pidevalt üle 10m/s ja alguses puhus isegi kagust nii, et saime esimesed tunnid lausa Bornhomi läänekaldale kurssi muuta. Siis aga tuli oodatud pööre ja tuul keeras ning jäi järgmisteks päevadesk SWS puhuma, ehk teisisõnu otse silamauku.

Alguses saime veel Öhlandi lõunatipule kursi hoida kuid siis keeras veel ja heading oli juba pea saare põhjatipule.

Tugev lainetus tegi oma töö ning me Arviga korraldasime korraliku kalade toitmise sessiooni. Mul loksus asi siiski õhtuks paika ja sain normaalselt edasi purjetada. Arvil läks ka paremaks ja see krampi kiskuv kogemus oli selleks korraks seljataga.

Tuul aga puhus endiselt silmaauku ja peale 12 tundi vasakul halsil jõudsime Öhlandi alla. Ennem kui Õhlandi all pautisime tuli kinnisest luugist vaatamata kaardilauale tubli ämbritäis vett, mis lõpetas meie navigatsiooni arvuti pika eluea. Peale pautiviis uus kurss meid jälle kahjuks Bornholmist mööda seekord Poola suunas. Päris karm ja tüütu ning kohtai juba lõputu tunduv loovimine oli.

Esimese ööpäeva lõpuks hakkasime heietama vaiksest merest ja mootoriga sõitmisest ning järgmise ööpäeva jooksul oli see üks läbivaimad teemasid. Tuleb tunnitsada, et mulle oli see esimene kord kui ootasin mootoriga sõitmist ja eelistasin seda purje all liikumisele.

Suhteliselt tüütut kahe ööpäeva järel tuul lõpuks vaibus ja peab ütlema, et järgmised 12 tundi oli mootori mürin lausa muusika meie kõrvadele.

Taani väinadesse jõudes lõppes plotteri kaart ja kuna navigatsiooni läpakas oli uppunud purjetasime gloobuse järgi edasi. Aga üldiselt laabus kõik ladusalt.

 

Mõned tunnid ennem pärale jõudmist avas Jänku onu oma juuksuri töökoja ja hoolitses meeskonna hea väljanägemise eest.

Kohale jõudsime pühapäeval 21. Juunil kl 19.30. Süidetud oli 78 ja pool tundi ning 515 meremiili.

Teised Drema Teami liikmed, kes maad mööda tulid olid juba ees ootamas ning kõik hakkas vaikselt paikka loksuma.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *