Premium Sailing Team

Viimaste kolmapäevakute vahekokkuvõte

Väike vahekokkuvõte viimastest sündmustest. 

Muhu Väina järel jäi võistlemsesse pea ühe kuune paus. Järgmise stardi tegime 13. augustil.

Suvi mida õieti ei tulnudki oli juba selleks ajaks ühele poole saamas ja nagu sügise lähenemisel hakkavad puud lehti langetama hakkasid ka meid meeskonna kavntiteedi probleem kummitama.

Kui kevadel oli munsterollis 17 meest siis ennem hooaja teise kolmandiku lõppemist hakkas seitsme mehe kokkusaamine tõeliseks probleemiks osutuma.  

Kõhulahtisus, liiklusprobleemid – Augustis üllatus, üllatus hakkasid Tallinnas ummikud tekkima, kiirusrekordeid tuleb jätkuvalt kogu raha eest – kõigepealt ei õnnestunud Tartu – Tallinna trassi läbimine hästi kolme tunniga ja viimastel andmetel tundub see ka Pärnu-Pirita marsuudil liiga kõva aeg olevat!!!

Üldiset kiirest elutempost, mis paari-kolme tundi ühel argipäeva õhtupoolikul nädalas vabaks ei anna pole mõtet rääkidagi… 

Enivei, tänaseks on nimekirjas 13 meest ja 6-7 tuleb raudselt kokku. Nii mitmekesi saame kenasti manööverdatud. Kehvem on lugu siis kui puhuma hakkab – kaalu jääb 150-200 kilo deklareeritust vähemaks.

Igathes arendab “short handed” sõitmine hästi. Paljud meeskonna liikmed kui mitte enamik purjetavad esimest aastat ja progress on väga hea. Kolmapäevakutel oleme põhimeeste puudumisele vaatamata “oma sõitu” sõitnud ja manöövritega täitsa hakkama saanud. Paar nädalta tagasi olime valmis viiekesi startima – umbes 350kg(!) normist vähe aga kuues mees (Tartust) jõudis siiski viimasel hetkel. Trimmimine on muidugi teema omaette aga ka see paraneb, vaikselt aga paraneb.

Mõni sõna tulemustest – “oma sõit” tähendab peale “come backi” seda, et olime finishis peale Fortet ja Beringut nii füüsiliselt kui kokkuvõttes neljandana. Mõlemal korral võitsid kolmandana finsheerinud jahid – Sun Sofia ja Lady Bird.

Augsusti viimane sõit oli väga vaikse õhuga ja see läks valede otsuste nahka. Kokkuvõttes nukker 9. koht.

Täna jälle neljandad kuigi füüsiliselt olime napilt ennem Merioni kolmandana finishis.

Siin siis hetkel oleme ja minna saab ainult edasi.

Hooaja viimane kolmandik läks käima, järgi on veel 7 kolmapäevakut ja Tallinna MV nädalavahetus oktoobri alguses.

Jäänud pole palju aga naudime seda täiega võistleme ja teeme trenni kuni valgust ja soojust vähegi jagub.

Peale seda on kuus kuud pikka pimedat talve, parimal juhul täis lund ja suusatamist või … 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *