Premium Sailing Team

Muhu Väina edasine areng.

Järgine start anti kolmapäeval 16. juulil Sõrust-Lehtmale.

Nagu ka kõikidel edaspidistel etappidel oli tegemist Spinni stardiga. See päev oli kogu Väinast vast meie jaoks kõige halvem. Kuidagi ei saanud laeva sõitma ja konkurendid sõitsid lihtsalt füüsiliselt mööda.

Peaaegu sama imelise lükke kui meie esimesel etapil tegi Lady Bird. Natuke peale Rukkirahu märki läks ta täiesti oma teed ja see tee erines oluliselt generaal kursist.

See jäi regati ainukeseks päevaks kus suutsime Lady Birdi füüsiliselt edestada ja samas saavutasime oma nõrgeima tulemuse jäädes üheksandaks.

Neljapäev 17.07. Lehtma-Dirhami. Palju kirjutada pole. Käik oli tagasi ja laev liikus aga Audi Sport ja Lady Bird liikusid kiiremini.

Finishis kolmandana ja tundus, et peale aegade korrigeerimist kukume kaugele aga tegelikkuses jäime neljandaks.

Reede 18.07 Dirhami-Pirita. Rada läks Paldiski Lõunasadama kaudu ümber Naissaare põhjatipu vahemadala kanti tagasi. Olime praktiliselt kogu sõidu kolmandad Lady Bird ja Audi Spordi järel.

Ennem Naissaart hakkas plekkima. Esimesed jahid läksid generaalkursile aga seal oli tugeva külglainetuse tõttu raske sõita. Tegime ühe sslaagi ka vasakule ja saime sellest kohe aru. Edasi sõitsime tagant lainet Naissaare lõunatipu pool. Laine kahanes pidevalt ja mööda Naissaare külge saime tihedas tuules hea käiguga tulla.

Natuke ennem põhjatippu tuli hirmus pilv peale. Paadid, kes sinna alla sattusid jäid spinnidest ilma. Korjasime spinni ka aegsasti alla aga mingit hullu pagit meie peale ei tulnud – üle 20 sõlme tuul ei tõusnudki.

Viimases märgis olime füüsiliselt esimesed aga Lady Bird tuli spinniga hirmasa hooga järele. Finishiks oli edumaast järgi kümmekond või isegi vähem sekundit. Kokkuvõttes teised – parim tulemus sellelt Väinalt.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *