Premium Sailing Team

Kolmapäevakutel läks naerusemaks

130626kolmapäevak8

Foto: Piret Salmistu KJK

Kui käesoleval hooajal on tiitlivõistlustelt õnnestunud maksimu võtta siis kolmapäevakute seis oli vahepeal päris nutune: avavõistluse võidule järgnes kerge õhu, raske laeva ja väikeste purjedega saavutaud viimane koht. Aga ka see ei jäänud meie  kehvemaks tulemseks, sest järgmistel kahel kolmapäevakul skoorisime nulli.

IV kolmapäevak oli ainus kus korralikult puhus ja seal otsustasime turvalisus kaalutlustel mitte startida – oskajaid oli seekord nii vähe, et polnud mõtet laeva ja meeskonda lõhkuma hakata.

VI kolmapäevakul põrutasime siis taas raske laeva ja väikeste purjedega kohe peal starti plekki kust minema pääsesime Fanaticu slepis sest ka kütus oli otsas.

VII kolmapäevakule läksime juba täispurjedega mõõdetud laevaga ja enam plekis surema ei pidanud. Käik oli konkurentsivõimeline – nii juba võib purjetada. Koht kolmas mille üle arvestades sooritatud manöövreid, näieks spinni nurka pidi ülestõmbamine – pole põhjust nuriseda.

Kui keegi nüüd arvab, et mõõdukirja muutmine ja suurte purjedega kasutamine oli hoolikalt  kaalutletud nutika strateegia tulemus siis tegelikkus on sootuks proosalisem – rentisime nimelt olematu eelarve lappimiseks ORC purjed lätlastele ning seetõttu kasutame ise suurt klassi setti. Aga väikse õhuga see konseptsioon igatahes toimib.

VIII kolmapäevaku vast kõige õpetlikum lugu on starti jõudmine. Käesoleval hooajal Premiumil kolmapäevakute meeskond klassikalises mõttes puudub. Keskmiselt on kohal 3-4 tuumik meest, ülejäänud kas sponsorite esindajad või algajad ja igaks sõiduks tuleb kvoorumi kokusaamiseks  enam vähem kõik purjetamisvõimelised tuttavad läbi helistada.

Sellise koosluse tuulisema ilmaga sõitam saamisek oleks vaja vähemalt mõned trennid teha. Millise otsuse peale tuulist IV kolmapäevakut ka tegime.. Kuid taaskord selgus, et otsused ja teod on täiesti erinevad asjad. Kolme järgmise nädala jooksul üritasime trenni minna kuid huvilisi kogunes iga kord maksimaalselt 4-5 nii, et treenida ei õnnestunud kordagi.

Seega on mittetreenimise vitsad tuuliseaml kolmapäevakul tulemas…

Mitte osalemise põhjused on olnud tihti geograafilised – Tartu, Türi ja muud globaalsel skaalal makroskoopilised distantsid on saanud ületamatuks takistuseks.

Vastupidisega hiilgas viimasel kolmapäevakul kapten, kes reisisi 24h järjest, et teiselt poolt palli starti, sõitma ja võitma jõuda. Saab ikka küll kui tahtmist on!

Sõidust nii palju, et olukorrad vahetusid vaikse õhu kohta suhteliselt tihedalt kord Piibeleht peal siis jälle Vestmann.

Hästi vaikse tuulega jõe peal seilavate kruiisi paatide vahelt finišisse krüssamine oli märkimisväärne nagu ka esimese sõidu teinud Merion X sooritus.

Premiumi õnne ja ebaõnne skoor oli seekord positiivne ning tulemusena teine kolmapäevakute võit sel hooajal.

Järgmine kolmapäevak teeme viimase etteaste (kui mansa kokku saab muidugi) peale mida suundub Premium eliitmeeskonnaga maailmameredele.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *