Premium Sailing Team

2013 hooaeg alanud!

Eelmisel suvel osutusime suht nadideks blogijateks…Katsume alanud hooajal tublimad olla – vähem purjetada, rohkem plärada.

Kuigi mõnusalt pikale veninud talv lükkas hooaja algust nädalakese edasi oli Premiumi esimeseks võidusõiduks joonele saamisega tükk tegemist. Kõik ettevalmistused legendaarset viimasel minutil ja lippadi loppadi nagu ikka.

Jänes möllas käputäie meestega hullupööra ja saime ristleja siiski vette kuid ettevalmistus oli selgelt puudlik.

Paar tundi ennem starti selgus, et üks brass oli vähem. Uut nii ruttu ei leidnud ja kasutasime asenduseks foka sooti mis oli selgelt lühike. Sellega oli pusimist ja nii purjetasimegi spinniga stradiliinist kaugele. Kui liinile tagasi jõudsime protseduur juba käis.

2,15 ennem starti tuli grootsoot vintsi pealt lahti ja kuna sõlm oli jäänud otsa tegemata siis jooksis teki seest välja. Hetkeks tundus, et Premiumi esimene võistlus lõppes ennem kui alata jõudis. Aga tuumikmeeskond ei maganud ja mõte ning käed liikusid ning hetkega muudeti groot taas trimmitavaks. Seda küll ainult ühelt poolt.

Sel hooajal sõidame kolmapäevakuid trenni mõttes esindusroolimehe Mati Seppaga groodis. Temaga stratimine on nagu autopiloodiga – õiges kohas õigel ajal. Nii läkski:

Foto: Piret Salmistu KJK

Stardi võit ja kenasti esimesena esimeses märgis. Hilinemise tõttu ei jõudnud ka rada õieti meelde jätta. Vööris ja ahtris olid arusaamad erinevad ja olgu öeldud, et vööril oli õigus. Spinn pandi valmis aga ahtrist tuli korraldus hoopis pooltuules Kuulimuna märki purjetada.

Ühele meelele jõudsime peale seda kui fliit spinnid heiskas ja allatuult minema pani. Mitu laevapikkust läks sinna ja alumises märgis olid kõik koos. Sealt siiski esimesena minema ja ülejäänud sõit kulges meile suhteliselt pingevabalt.

Pole paha esimese korra kohta! Andis indu edasi pusida!

Finišis selgus, et Jahtklubis puhuvad ka tänapäevasemad tuuled – osavõtumaks pisut kallmimaks läinud kui see eest auhinnalaud 80% kokkutõmmanud – sellest hooajast siis kolmapäevakute autasustamine iga viie sõidu järel!

Kõlab loogiliselt!

Nädalavahetusel juba X41 Eesti MV!

Tuult!

Premium Team

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *