Premium Sailing Team

Pime kana leiab ka tera:)

Viimasest blogi sisseknadest on taas üle kahe kuu. Kuidagi ei taha sulg sel hooajal joosta, kohe mitte kuidagi ei taha… Kolesterool on vist ka huumorisoone ummistanud või on see tavaline lupjumine? Ealised iseärasused eniveiJ

Kirjutada oleks olnud muidugi omajagu: eraldi peatükki vääriks augustis toimunud Matchi treeninglaager Reuben Corbetti juhtimisel – järjekordne super näide Mati Sepa panusest Eesti purjetamise arendamisesse, sellest, et ka neljanda koha üle võib heameelt tunda – Tallinna MV,  ühe X41 propageeritavast “härrasmees”purjetamisest, võrkudest, sügisest ,vihmast ja veel paljust muust. Kindlasti vääriks omaette peatükki kõik need paljud toredad inimesed, kes erinevatel reagttidel Premium pardal endast parima andnud…

Kuid sel aastal tundub purjetamine kummalisel kombel parem kui sellest kirjutamineJ.

Hooaeg on praktiliselt läbi, selge see, et midagi jääb alati  kripeldama aga Premium Sailing Teamil ei ole põhjust silmi maha lüüa: meistritiitlid, Eestist ja Soomest, Soome IRC Rankingu üldvõit, MM-l ei läinud ka  otseselt halvasti…

Naeruväärselt nigelad on ainult olnud meie etteasted kolmapäevakutel. Ei hakka siinkohal  põhjuseid üles lugema aga neid oli omajagu: sitalt sõidetud, esimesed paar kuud surime vana spinniga mis oli täielik katastroof, väga varieeruv kooseis, augusti alguses pidime uppuma kui olime jahti MM-ks kergemaks tuuninud mille tulemusel tekkis korralik leke ja finishiks olime vaata, et põlvini vees, võrgud ja pesemata põhi ning läbi kogu hooaja kimbutanud trimmi probleemid.

Võita oli siiani õnnestunud ainult hooaja esimeselt kolmapäevakult ja sedagi saatis nagu suuri laevu ikka kajakate kisa . Edasi oli n… nagu noaga lõigatudJ. Ei aidanud ka kroonitud pead nagu näiteks Reuben Corbett kes 22. augustil Premiumi groodis sõitis.

Eelviimane kolmapäevak tõi lõpuks pikale ebaedule vaheldust. Kuigi hommikul tundus, et meeskonna kokkusaamine  osutub taas “Mission Impossible”-ks tulid seekord Santa Maria mehed appi ja kallutus powerit oli sõna otseses mõttes kuhjaga.

Kas nüüd sellest või pigem ebloogilisest stardieelsest trimmi muutmisest tundus krüssu käik üle pika aja hea, kuigi olime nii naiivsed, et uskudes ilmateadet jätsime isegi light foka kaldale ning sõitsime mediumiga kuigi tuult oli just lighti jagu.

Ühesõnaga väike positiivsus vihmasesse sügisesseJ.

Kiidame meeskonda, spetsiaalselt Santa Maria mehi, konkurente, korraldajaid, toetajaid ja neid omakseid, kes meestele ka hooaja lõpus veel mere viisa annavadJ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *