Premium Sailing Team

Mõnus kolmapäevak XII

XII kolmapäevak sai oma algse juba esmaspäeval kui Maailmameister helistas ja küsis, et kas ta saaks kolmapäeval kliendiga tulla X41 kiirust esitlema.

Mati on meie jahis alati teretulnud ja temale võlgneme suure tänu oma seniste kahjuks veel tagasihoidlikes saavutuste eest.

Kõrvu paitas tema komentaari laadis küsimus, et: “Kas plaanite sõita uute purjedega? Nendega on teie jaht väga kiire!”

See plaan sobis hästi arvestades asjaolu, et “salarelv” sai alles kolmapäeva lõunal mõõdetud ja uut mõõdukirja poleks õhtukssaanud.

Komapäeval Mati helistas ja ütles, et läheb siiski 35 sõitma.

Otsest häda sellest polnud kuna Harles oli tulemas ja suure üllatusena helistas ka Capitano Laulukas ja teatas, et ta on Tallinnas. Nii, et vana hea team oli jälle koos. Cool!

Sõidu lühidalt, et stardis puhus lõunatuul pilvede alt hetkeliselt 13-14 sõlme kuid keskimine tuule kiirus jäi siiski 10 sõlme kanti milles kohat 7 sõlmesed augud.

Rada pandi mõningase üllatusena 1-6-2-Fo. Arusaamatuks jäi miks pidi lõpus kaks naljakat hästi lahedat grüssu sõitma kui oleks võinud esimest ja kuuendat kaks korda võtta ja sellega korraliku rajasõidu pidada.

Kuna meie afterguard oli ülikõva siis esimese grüssu plaan oli ennem kenasti valmis nuputatud. Jäi ainult start vormistada ja selle üle kurta otseselt polnud põhjust. Peakonkurent Forte oli sunnitud kohe peale starti vabat õhku merepoolt otsima ja sealt tuli lossi korralikult.

Polnud Forte päev kuna ülemises märgis oli neil spinn nii sõlmes, et see tuli klaarimiseks tekile lasta.

Vahe kasvas ja tänu sellele oli allatuule kaitsmine suhteliselt lihtne heitlikele tuuletingimustele vaatamata. Spinniotsa lõpus hakkas Forete meile siiski korraliku survet avaldama ja seda erit kuna meie halsid olid puhas isaslehma väljaheide.

Taktik Laulukas teatas peale esimest halsi, et”Tubli, kaotasime 20 meetrit. Kas te selliseid halsse MM-l tegitegi?”

Peale paari kolme halssi, mis üldse esimesest ei paranenud olime sunnitud halsivõitluse lõpetmaa kuid selle tulemusena sõitsime õnneks tuulde ja suurendasime edumaad.

Meie soodimeeste rehabiliteerimiseks peab refereerima Andrese komentaari Forte märgi võtmisetele, et: “Kas sellsite manöövritega sai MM-l pronksi?”

Edasine sõit oli juba trollibuss. Vahe viimase märgis 45 sekundit ja kodutee tundus turvaline. Andrus tegi fokasoodis muutikus maatuules head tööd ja laev liikus kenasti.

Paras šokk tabas kui ennem muule tuul maha vaikis ja Forte räigelt vahet kinni võttis. Jõepeal läks pautimiseks ja meie positsioonieelis võimaldas siiski oluliselt kahanenud vahet suurendada mida finišiks jäi 36 sekundit.

Premiumi mehed olid sellega oma töö teinud ja edasine jäi matemaatikutele ning seekord ei valmistanud valem pettumust. Igati teenitud võit millele väärtust suurendab asjaolu, et võitsime MM-i pronksi. Super, et Eesti kodune konkurents maailmatase on!

Peale sõitu kogunes purjetamisintelligents kaile head õlut nautides mõtteid mõlgutama.

Kiituse osaliseks said ka meie uued fokad mille kohta Laulukas arvas, et näevad välja nagu Notrhsid.

Harles oli “pisut” mures Premiumi valge “salarelva” üle, mis järgmiseks nädalaks sissemõõdetud saab kuid naabrite näod naerule võttis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *