Premium Sailing Team

BOW. Esimene päeva

Et, taas kõik ausalt ära rääkida tuleb alustada sellest, et reedel kaks päeva ennem lahkumist olid meil koos pooled mehed. Seekord oli asi hapum sest tundus, et ka naisi pole kuskilt võtta. Üllatus, üllatus.

Aga nagu öeldakse: Kus häda kõige suurem seal abi kõige lähem. Helistasin Mati Sepale ja kohtusime tema ja ta parimate meestega reede õhtul Kalevis. Mati võttis paar kõnet ja 30 minutiga olid käed koos. Uudis “Dream Teami” taaskogunemisest päästis lõppeva nädala. Seda veel eriti peale Sepa õhtust kus stiga valdas arvamust, et arvestades võistluse kaalukust tuleks ta hea meelega ise ruulima.

Kahjuks stardipäev siiski enam nii positiivne polnud. Dream Teami liikmetest ei tulnud pikale avamerele kahjuks kedagi. Õnneks olin kaasa kutsunud vana sõbra ja meeskonnakaaslase Ridase päevilt Raivo Suur Karu Mummi. Etterutates tuleb öelda, et kuigi olme Raivoga sõbrad dekaade oskas ta ikka üllatada. Seda nii purjetamise, kus ta tegi groodis lausa fantastilist tööd ning säilitas tervause ja konsentreerituse ka varasetel hommikutundidel kui ka kambüüsi ning eriti kambüüsi korrashoiu ja puhastmisega osas.

 

Lahinguse läksime ülekaaluka vastase vastu käputäie meestegat nagu Paul Maitla mehed Grenaderimäel 65 aastat tagasi.

Siinkohal siirad vabandused  selle vabavolilise ja kohatu võrdluse eest, sest meie alakaal piirdus ca 250kgga ja vastased olid kõik head konkurendid aga mitte sadatuhat mahanottimist vajavat purjus “ryssä”

Üldiselt pole sõidust palju midagi rääkida. Positiivne oli see, et suutsime peale nelja tunnist tihedat spinniotsa ennem Fortet märgi võtta ja seda suurest alakaalust hoolimata. Klass oma ette oli soomlaste Lexus ja hea otsa tegi Lady Bird kes ennem Audi Sporti Osmussaare Neugrundi jõudis.

Enivei, meie 40 miilini krüss läks untsu aga kaotaja oli kahjuks ka Lady Bird kes oma teise koha oli Golotovi madalaks neljand vastu vahetanud. Soomlaste Lexus oli oma vahet veelgi suurendanud. Nad on nagu ennist mainitud klass omaette. Ilmselt ainuke, kes neile siinsetele vetel konkurentsi suudaks pakkuda on Mati Sepa mehed eesti Lexusel. Loodetavasti saab see põnebv duell kunagi toimuma.

Golotovist Hanko edusta Ajax poisse oli järgmine 40 miiline spinni ots. Algul saime LB-le järgi aga siis võttis väsimus väikse meeskonna üle võimust ja hävisime päris korralikult.

Esimese etapi vahest kõige kahetsusväärsem seik toimus finishis kus meid ca 10-15 minutit edestanud Lady Bird lihtsalt finishist mööd sõitis ja sellega DNF teenis.

Me võtsime kursi tema järgi aga viimasel hetkel märkasime, et väiksemad jahid keda just ülesõitmas olime võtsid kursi alla. Kuna finishi laeva näha polnud muutsime suhteliselt pika peata oleku peale siiski kurssi ja õnnestus koba peale finisheerisida. Päris vastik koht ja pärast küsisid kohalikud saunas igalt Eestlaselt, et kas te olete LB pealt…Ei tahaks nende nahas olla, liiga värskelt on meeles mida ise 2008 aasta MV esimese etapi stardis tegime…

Igathes algab homme uus päev ja saabub reinforcement Stigi ja tema meeste näol.

Näeme stardis r…k!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *