Premium Sailing Team

EM-i teine võistluspäev

Teine päev algas oodatult kuni 10m/s puhuva kirdetuulega. Starti jõudsime nibin nabin -“A area” kus meie võistlused toimuvad on oma 5nM sadamast eemal.

Esimese stardi signaal anti kui me veel käiku trimmiseme ja jäime liini vaatamisega pisut hiljaks. See maksis pisut kätte kuna startisime laeva juurest kuigi oli lipu eelis. Keskpärasest stardist hoolimata sõitsime ülemisse märki siiski kolmandaks. Jamaks läks alla tulles kui ennem alumist märki oli vaja sett kaks korda järjest ümber panna ja asi lõppes sellega, et soodid või soot oli spinnipoomi all kinni ja hävisime märgis kaks kohta. Kaks väärtusliku punkti. Koht viies, mis pärast tänu norrakate valestardile neljandaks muutus.

Teine sõit oli tunduvalt parem ja olime ennem teist ülemist märki kindlalt teised. Oma arvates vähenalt. Nii kahjuks ei läinud. Seilasime pisut liiga paremale kuigi oleks pidanud keset platsi konkurente kontrollima ja ennem märki said kaks paati meist mööda. Koht jälle neljas.

Kolmanda stardi tegime lipu juurest ja ronisime usukumatult kõvasti konkurentide alt välja. Siis aga juhtus midagi uskumatut, tuul keeras nii rajult, et umbes 7 min peale starti olime ülekrüssus ja sellega mäng läbi.

Et, asja veel ägedamaks teha tegime alumises märgis jälle sama jama, mis esimeses sõiduski ja soodid jälle kinni. Jälle kaks kohta läinud ja eelviimane positsioon. 

Kokkuvõttes tõusime siiski ühe koha ja oleme nüüd kuuendad. Kuus punkti eraldab meid ka medalist. Pool regatti on veel ees nii, et elame näeme.

Mis aga reederirtele eriti suurt heameelt valmistas oli laeva kiirus. Käiku oli nagu jaaku ja selle taha küll midagi ei jäänud. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *