Premium Sailing Team

Eesti Meistrid

Tänase päeva ilmselt kõige tähelepanuväärsem seik on see, et Premiumis käiakse edaspidi ainult vahetusjalatsitega.

Tänavaketsid vahetatakse kenasti punase vaiba peal ära ja jäetakse kai peale kasti.

Nüüd aga sõidust. Ilm oli ilus ja puhus kirde kaare tuul ca 7m/s.

Rada pandi igati huvitav stardigrüss offset märki, kerge lee ots Kuulimunani ja seal kaks ringi Ktariina kaisse ja siis Kuulimuna kaudu tagasi.

Kui rada oli hea siis stradiliin sama hästi ei õnnestunud – päris räige laeva edu oli.

Tegime eht matisepaliku praktiliselt 0 stardi laeva juurest. Lee otsal püsis Cramo ilusti sabas aga nii kui spinn vedama hakkas hakkas ka vahe kasvama.

Jälgisime Ladybird kuna ta oli Väinas spinniga head kiirust näidanud aga vahe püsis enam vähem. Siis ristusid kursid Eckerö Line praamiga ja viie lühikese heli saatel halsisime uljalt nende vöörist läbi.

Alumises märgis olime rahuliku vahega Ladbirdi ees esimesed kuid siis katastroof algas.

Standard pealt tuule allavõtmisega rahulikus 6m/s tuules algas tõeline kaos. Alaliiki ei korjatud sisse ja see jäi sootide vahele moodustades vööri õhupalli. Ago Rebane kes soodis oli pidi jooksma seda klaarima, sest vöörtekk osutus teovõimetuks. Õõvastavaks teeb selle olukorra seik, et vööris olid samad kolm sama, kes kolm päeva tagasi Eesti meistriteks tulid. Terve eelmise nädala olid samad mehed sama manöövrit uuesti ja uuesti sooritanud. Alt kajutist oli puudu ainult õbluke Margot.

Selel actioni tulemusena rebiti puri korralikult katki. Kuna teine spinn oli purunenud Väinas siis muud valikut ei olnud kui teipida. Sellega tegelesid kaks meest kogu pika grüssu. Kuigi mehi oli isegi vähe ja kaks meest veel vööris pidasime siiski grüssu kenasti vastu ja olime üleval endiselt esimesed. Niikui spinn üles läks selgus, et üks auk oli jäänud siiski teipimata ja meie tutt uus spin rebenes ribadeks, küljest ära tulnud liigid pikalt vees järgi lohisemas. Äge!

Alla tuule pidime juba reacheriga sõitma.

Päris klomp on kurgus neid ridu kirjutades. Kuulimunast koju oli tihe lee ja seal üritasime veel reacheriga aga tegelikult hävisime juurde.

Ehk siis taaskord õpetlik lugu, et purjetamine on meeskonna töö ja nagu korduvalt ennemgi oleme täheldanu ka kõige tähtsusetum positsioon on oluline ja seal võidakse kogu sõit tuksi keerata.

See tarkus kahjuks purje uueks ei tee ja ülejäänud hooaeg tuleb vanade spinninärakatega hakkama saada. Klosetipotti lastud 4500€ rääkimata.

We are the Champions!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *